“The Palmir Garden Residence”, A 2,400 sqft, Gurgaon Penthouse by KaMa Design Studio

Source: Housethome

A Penthouse in the city of Gurgaon for a young family of 4, it is a simple & welcoming apartment with quirky accents in pastel tones. The house is light, airy, contemporary, fun and a perfect abode for the happy little family that resides inside!

THE ENTRANCE FOYER

As you enter through the main blue door, you are greeted with a beautiful mural wall covering sourced from UK, which sets the tone to what’s waiting inside. A mirror paneling wall opposite to the door creates a sense of depth to the small foyer area. A quirky wall mirror and a petite shelf to the left are small accent details that add to the character.

THE GUEST ROOM

The guest room is a breath of fresh air with white tones and wooden beadings. On the bed back wall, sits the same wall mural as artworks, creating a continuity of design. An accent chair and a bright ottoman with lots of plants add a splash of color to the room.

THE CORRIDOR

The tight corridor is washed with whites with a row of hanging lights and a family picture wall opens up to the kitchen which is monotone and set in pristine white statuario marble and the large drawing room and dining.

THE DRAWING AND DINING ROOM

A blue colored wall with wall plates especially sourced from Rajasthan acts as a backdrop to the dining table. Accents of mustards add a quirky touch to the whole space. An open bar cum breakfast counter opens into the kitchen making a perfect spot for family dinners.

The drawing room features a concrete texture wall with a concealed door for the powder room. A glass wall flushes light throughout the room making it the most lively part of the house throughout the day. Most of the furniture pieces have been refurbished and up cycled with a few new additions. The drawing room leads to a huge outdoor garden cum party area which features a printed floor, rattan outdoor furniture and knick knacks adorning the wall.

THE MASTER BEDROOM

A minimal room washed in a pastel blue creates a perfect escape from the hustle and bustle of the city life. The master washroom continues the same language with a pastel pink vanity unit.

THE KID’S BEDROOM

This bedroom features a bed back wall with snow capped mountains in the same pastel blue tones. The cupboard has a chalkboard laminate where both the boys can be creative and draw endlessly.

PROJECT INFORMATION

Location: Gurgaon

Architect: KaMa Design Studio

Carpet Area: 2,400 sqft.

 Completion: February 2021

Photo Credits : Nakul Jain

Share

SIMILAR STORIES YOU MIGHT LIKE